
Italiaanse Bruschetta met Verse Kruiden uit Eigen Tuin 🌿🍅
Bruschetta is een klassiek Italiaans voorgerecht dat eenvoudig te bereiden is en boordevol smaak zit. Met verse kruiden uit je eigen tuin, gekweekt met zaden van Tygerhome.nl, geef je dit gerecht een authentieke en aromatische twist. Het resultaat is een heerlijke combinatie van knapperig brood, sappige tomaten en geurige kruiden!
Ingrediënten:
- 1 stokbrood of ciabatta
- 2 rijpe tomaten 🍅
- 2 teentjes knoflook 🧄
- Verse basilicum, oregano en tijm (gekweekt uit zaden van Tygerhome.nl) 🌿
- Extra vierge olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
-
Voorbereiding van de kruiden: Pluk de verse basilicum-, oregano- en tijmblaadjes uit je tuin. Was en droog ze voorzichtig. Hak de kruiden fijn en zet apart
-
Tomaten voorbereiden: Snijd de tomaten in kleine blokjes. Meng ze in een kom met de gehakte kruiden, een scheutje olijfolie, zout en peper. Laat dit mengsel ongeveer 10 minuten marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken.
-
Brood roosteren: Snijd het stokbrood of de ciabatta in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Rooster de plakjes aan beide zijden goudbruin in een grillpan of onder de grill.
-
Knoflook toevoegen: Pel de teentjes knoflook. Wrijf elk geroosterd broodplakje in met een teentje knoflook voor een subtiele knoflooksmaak.
-
Samenstellen van de bruschetta: Beleg elk broodplakje royaal met het tomaten-kruidenmengsel. Besprenkel eventueel met extra olijfolie voor een rijke smaak.
-
Serveren: Serveer de bruschetta direct als voorgerecht of als onderdeel van een antipasti-schotel. 🍞✨
Tip:
Voor een extra smaakdimensie kun je de bruschetta afwerken met een beetje balsamicoazijn of geraspte Parmezaanse kaas.
Door de hoogwaardige zaden van Tygerhome.nl kun je eenvoudig je eigen verse kruiden kweken, wat dit gerecht niet alleen smakelijker maakt, maar ook duurzamer en persoonlijker. Buon appetito!
Een opmerking achterlaten